LED Aydınlatma Teknolojisi, enerji tasarruflu aydınlatmada son olarak teknolojidir. LED ‘Işık yayan Diyot’, elektriği ışığa dönüştüren yarı iletken cihaz anlamına gelir. LED aydınlatmanın düşük enerji tüketimi ve uzun ömrü yardımıyla geleneksel aydınlatmaya göre çok daha ekonomiktir.

LED Aydınlatma Sistemleri nasıl Çalışır?

Işık saçan diyotlardan oluşan LED sistemlerin temelinde elektriğin ışığa çevrilmesi . Işık kaynağı ufak görünse de (Farklı ebatlarda pek çok LED bulunmaktadır.) çevresindeki yansıtıcılar sayesinde ciddi bir noktasal tesir sergilemektedir. Temel renkler olan Kırmızı, mavi ve yeşilin belli oranlarda karıştırılmasıyla farklı renkte LED aydınlatma elde edilebilir.

Karbondioksit salımı yok denecek kadar az olan LED, çevre dostu bir aydınlatma teknolojisidir. Üstelik LED lamba ve armatürlerin yapısında cıva şeklinde ağır maddeler ve halojen gazlar bulunmadığı için, kullanım süreleri dolduğunda bile doğaya zararları yoktur. Uzun çalışma ömrü ve darbelere karşı dayanıklı yapısı sayesinde bakım gerektirmeyen LED aydınlatma ürünleri, özellikle müdahale edilmesi zor alanlarda muhteşem çözümler sunar.

Evde veya ofisinizde, günde averaj 6 saat süre ile 10 tane akkor lamba kullandığınızda;

75 Watt akkor lamba ile;

– Yılda 595 TL meblağında enerji tüketir,

– Her yıl lamba değiştirmek zorunda kalırsınız.

12 Watt LED lamba ile;

– Yılda 90TL * meblağında enerji tüketir,

-İlk yatırım maliyetinizi, bir yıl şeklinde kısa bir sürede geri alırsınız

*Elektrik birim ücreti 0,36 TL kW/s üzerinden hesaplanmıştır.

Kategoriler: Blog

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir